Home / Blog / Fietsen zonder ketting: schakel over naar riemaandrijving

Fietsen zonder ketting: schakel over naar riemaandrijving

Of je nu korte afstanden doet of lange fietstochten organiseert, niets is zo vervelend als je je rit moet onderbreken omdat je ketting eraf ligt. En zo kom je met vuile handen of zelfs te laat aan op je bestemming. Met een riemaandrijving verlopen je fietsritten vanaf nu gesmeerd!

Riemaandrijving

De meeste fietsen werken met kettingaandrijving. Maar je kan je fiets ook upgraden met riemaandrijving. We zetten de voordelen even op een rijtje. Bij Mobility by Olivier staat het model Box 11.0 Nuvinci van Oxford met een carbon drive belt alvast op je te wachten!

Proper en onderhoudsvrij

In tegenstelling tot een ketting heeft een riem geen smering nodig. Olie of ander vuil krijgt dus niet de kans om zich op te hopen, onderhoud is niet nodig, de riem kan niet roesten en je handen blijven mooi proper. Handig toch?

Soepele en geruisloze rit

Riemaandrijving voelt erg soepel aan omdat de riem weinig weerstand geeft. Vergeet ook de krakende geluiden van een ketting. Met deze carbon drive belt zou je bijna vergeten dat je op een fiets zit!

Duurzaam en zelfreinigend

Het is bewezen dat een carbon drive belt maar liefst twee keer langer meegaat dan een ketting. Dankzij de gepatenteerde CenterTrack- en MudPort-profielen kan je riem ook alle terreinen aan: plassen, modder, sneeuw… Laat je fiets dus niet op stal staan!

Sta jij ook te trappelen om die riemaandrijving uit te testen? Kom gerust eens langs bij Mobility by Olivier en probeer onze Box 11.0 Nuvinci van Oxford. Misschien tot op onze opendeurdagen (25-27 mei)?